maanantai 25. helmikuuta 2013

Oman elämäni strategia

Strategiajohtamista opiskellessa on tullut mieleen, että samoja oppeja kannattaisi soveltaa omaankin elämään. Prosessi kannattaa aloittaa nykytilan kartoituksella ja tehdä vaikka swot-analyysi. Mitkä ovat nykyisen elämäni vahvuudet ja heikkoudet sekä mahdollisuudet ja uhat.

Sen jälkeen voisi luoda vision, esimerkiksi viiden vuoden päähän. Missä haluan olla ihmissuhteiden, työn, harrastusten ym. suhteen. Ehkä olisi syytä miettiä myös arvoja. Meillä jokaisellahan on arvot, mutta me emme välttämättä tiedosta niitä jos emme ajattele asiaa. Elämäntehtävän eli mission pohtiminen voi sitten olla jo hieman haastavampaa.

Kun tiedän missä haluan olla viiden vuoden päästä, mietin keinot miten sinne pääsisin eli luon itselleni strategian. Strategiaa luodessa pidän mielessä arvot ja mission. Strategia pitää sitten aktiivisesti viedä käytäntöön, muutenhan siitä ei ole mitään hyötyä. Koska elämä ei kuitenkaan aina mene niinkuin on suunniteltu, pitää strategiaa välillä päivittää. Tasaisin väliajoin on syytä muutenkin tarkastella, että ollaanko menossa siihen suuntaan kun ollaan haluttu.

Ja kuinka ollakaan, hyvän suunnittelun avulla viiden vuoden päästä voin olla siellä missä haluan. Tai voi olla että visioni on jo matkalla muuttunut ja olen matkalla kohti uusia haasteita. Joka tapauksessa suunnittelu kannattaa.

Joten nyt vaan kaikki luomaan oman elämän strategiaa!

Strategiaa luomassa Sanna K
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti