tiistai 23. lokakuuta 2012

Miksi ihmeessä mä opiskelen???


Täytyy myöntää, että kun muutaman tunnin pimeää ja sateista aikaa yön välissä kutsutaan päiväksi (onneksi sentään vielä aurinkokin pilkistää...) ja sitä myöten välillä tuntuu, että vuorokauden tunnit vaan vähenevät, on ihmeteltävä, mistä sitä motivaatiota oikein tulee tähän kaikkeen.Työn, perheen ja opiskelun yhteensovittaminen on aika vaativa yhtälö, kuten aiemminkin olemme todenneet näissä kirjoituksissa. Mutta mikä ihme sitä saa keski-ikäisen ihmisen innostumaan tälläisestä "rääkistä"?
  1. Ulkoisella motivaatiolla tarkoitetaan sitä, että opiskelussa sinua motivoi hyvän arvosanan saaminen tai palkkion saaminen hyvistä arvosanoista.
  2. Sisäinen motivaatio tarkoittaa, että opiskelet, koska haluat oppia uusia asioita.
    Opiskelumotivaatio
Tämän perusteella voi täysin sanoa, että sisäinen motivaatio. Kukaan ei tähän touhuun ole pakottanut. Vaikka hyvän arvosanan saaminen kieltämättä motivoi kummasti ja palkkiona on todistus kourassa sitten joskus tulevaisuudessa, ei se kuitenkaan ole se syy, miksi tähän leikkiin on ryhdytty. Kyllä se nimenomaan on se uuden asioiden oppiminen. Tästä syystä onkin hyvä tietää, että ulkoinen motivaatio hiipuu helpommin kuin sisäinen.

Kuten edellisessä kirjoituksessa todettiin, on ryhmän antama tuki ensiarvoisen tärkeää. Tässä nousee esiin talvisodan henki: "Kaveria ei jätetä"! Toiseksi myös yksityiselämässä saatu tuki on ensiarvoisen tärkeää. Ilman sitä voi jättää hyvästit yamk-maisterin papereille! Pääasia mielestäni kuitenkin on, ettei vedä itseään ihan piippuun ja muistaa pitää itsestään huolta. Kannattaa lukea P.Sydänmaanlakan kirja itsensä johtamisesta. Siinä puhutaan osuvasti Oy Minä Ab:sta, jota tulisi johtaa mahdollisimman hyvin, pitäen huolta niin fyysisestä, psyykkisestä, sosiaalisesta, henkisestä, ammatillisesta kuin uudistumiskunnostaan. Pidetään siis kaikki huolta niin itsestämme kuin toisistammekin!!!

Tiistaitunnelmissa Tessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti