tiistai 30. lokakuuta 2012

Coaching - hyödyllistä ja tehokasta ohjausta

Jo otsikosta voi päätellä, että koin erittäin hyödylliseksi tapaamisen coachin kanssa. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että todella monta rautaa on tulessa: koulutyöt, nykyinen työpaikka, uuteen työpaikkaan hakuprosessi, ensi kesällä lähtö Thaimaaseen opiskelemaan intensiivikurssille, oman tulevan yrityksen liikeidean ja toimintasuunnitelman pohtimista sekä lauluharrastukseni. Lisäksi vapaa-aikaa tarvitsee jäädä myös kotona pienen perheeni kanssa olemiseen. Ihan selvästi vuorokaudessa tarvitsisi olla enemmän tunteja!

Olin todella iloinen siitä, että coachini oli hyvin ammattimainen ja innostunut asioistani, ja halusi heti lähteä niitä purkamaan tehokkaasti. Sain todella paljon irti kahden tunnin tapaamisesta: laitoimme hakemukseni ja CV:n kuntoon, mietimme yhdessä mahdollista työpaikkahaastattelutilannetta ja kysymyksiä, kävimme läpi kehittymissuunnitelmani perusteellisesti, saimme keskustelun avulla jo opinnäytetyöni aiheenkin puskettua yhdeksi otsikoksi ja lisäksi sain konkreettista tietoa siitä, mitä etappeja yrityksen perustamisessa on ja miten opinnäytetyö kulkee luontevasti rinnalla. Tapaaminen ylitti odotukseni ja sain kaipaamaani varmuutta. Kahteen tuntiin saimme niputettua kaikki haluamani asiat ja enemmänkin!

Mielestäni coaching tuleekin juuri olla prosessi, joka tähtää tavoitteiden uudelleen jäsentämiseen ja ajattelun parantamiseen ja kehittämiseen. Meillä jokaisella on varmasti kokemuksia tietynlaisesta negatiivisesta energiasta esimerkiksi työpaikalla, joten pidän hyvin paljon ajatuksesta, että coaching on positiivisen muutoksen aikaansaamista ajattelua kehittämällä. Innolla odotan jo seuraavaa tapaamista tämän kaiken muutoksen ja valintojen keskellä!

 


* Jenni K, yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen ko., YAMK/HAMK, kiinnostuksen kohteet: yrittäjyys, markkinointi, myynti, kansainvälisyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti