keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kiirettä, priorisointia ja podcasteja

Siitä se aikuisopiskelijan arki on tehty. Työt painavat päälle ja koulua pitää säännöllisesti muistaa siinä ohella suorittaa (tavoitteena itsensä kehittäminen). Olen kuullut ja nähnyt monen olleen samassa tilanteessa.
Surullisen usein on koulutus (ei pakollinen asia) jäänyt pois pikku hiljaa arjesta. Tämän päivän (Hamk Yamk) verkkoon pohjautuneessa koulutuksessa on loistavasti otettu huomioon toteutuksen
suunnitteluvaiheessa ryhmän merkitys opintojen suorituksessa.

Paine suorittaa ei ole tavattoman suuri, mutta kuulumalla ryhmään tulee loistava draivi suorittaa rästiin jääneitä tehtäviä ja tehtävien osia syysiltojen pimetessä (Nukkumaanmeno aikojen mennessä). Tämä on sitä kuuluisaa "teamspirittiä".
Kuten koulu myös työelämä on tänä päivänä samanlaisia tapahtumia ja urautumisia täynnä. Päivän sanaksi voisi todeta tiimipelin ja yhdessä suorittamisen. Myös yksilöiden merkitys toisen yksilön suorittamisessa on tärkeää.
Ketjuhan on yhtä vahva kuin heikoin lenkki.

Ei kannata kokea paineita suorittamisesta (tapauksessa kouluttauminen), mutta kuitenkin pieni positiivinen yhteisön tuki auttavat eteenpäin ja suorituksiin, jotka parhaassa tapauksessa mahdollistavat unelmien saavuttamisen.

Asiasta seuraavaan...

Mainittakoon myös "kiireisen" opiskelijan parhaiksi työkaluiksi podcastit. Podcastit ne ovat tätä päivää ja mahdollistavat sisällön seuraamisen/kuuntelun jälkikäteen. Se, jos mikä on sitä tätä päivää. Nerokasta, mutta tehokasta. Juurikin sopivan kiireiselle, suosittelen.

Kiireisin torstaiterveisin

Kristian

2 kommenttia:

  1. Voisitko hieman avata tuota podcastia?

    VastaaPoista
  2. "Podcastit ne ovat tätä päivää ja mahdollistavat sisällön seuraamisen/kuuntelun jälkikäteen."

    Eli Anonyymille @ 22.06, yhtäkuin jokin luento, ohjelma (esim. radiosta) tms., joka on nauhoitettu ja jonka pystyy kuuntelemaan kokonaisuudessaan jälkikäteen. Esimerkkinä Ylen ja Radio Rockin ohjelmien podcastit.

    VastaaPoista