tiistai 25. syyskuuta 2012

Positiivista psykologiaa!


Mielenkiintoista on ollut huomata, miten viisi toisilleen ennestään tuntematonta ihmistä voi parissa viikossa ryhmäytyä ja saada homman luistamaan. Edellisessä blogikirjoituksessa viitattiinkin jo siihen, miten viikottaiset skype-palaverit ovat saaneet meidät hyvin yhteen, huumoria unohtamatta. Eilisessä keskustelussa jo löysimme iki-ihanat hymiöt, joilla ilahdutimme toisiamme palaverin lomassa....



Tutkimusten mukaan esimerkiksi rahallinen palkankorotus ilahduttaa kyllä ihmisiä, mutta sen vaikutus on kovin lyhytaikaista. Muutaman kuukauden jälkeen se ei enää tuota mielihyvää. Nykyaikaisen johtajan tuleekin antaa positiivista palautetta aina kun se on mahdollista, se tuo aina mielihyvää työntekijälle (kuten opiskelijallekin...). Ja miksipä sitä positiivista palautetta ei voisi antaa toinen toisilleen, vaikkei pomo olisikaan. Tämä on Pisnesenkeiden ryhmätyössä ollut se kannustava voima, joka tsemppaa jokaista opintosuorituksissa. Kyselemme toisiltamme todella usein, kun olemme tehneet jotakin uutta ryhmätyösivustoillemme, että miltä se vaikuttaa ja aina sieltä on tullut kommentti tyyliin: "hienoa..., hyvältä näyttää...jne". Tosin kriittistäkin palautetta saa antaa ja varmasti porukkamme uskaltaakin antaa tarvittaessa. Mielestäni tärkeinä on ylipäätänsä oikein annettu palaute kuin se, ettei palautetta ollenkaan. Toivottavasti saamme sitä tärkeää palautetta myös opettajiltamme, jotta osaamme kehittää itseämme ja työskentelyämme tämän opiskelun aikana.


Jonkinlaista palautetta yamk-tutkinnon suorittamisen motivoimiseksi antaa myös kollegoidemme tekemän kyselyn tulokset, jotka eilen julkaistiin myös blogisivustoillamme. Käykäähän tutustumassa!
 
Positiivisessa tiistain kirjoitusvuorossa
 -Tessa-

P.S. Positiivisesta psykologiasta voi käydä lukaisemassa:

http://www.hyvaflow.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=58

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti