keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tuloksia tuloksia

Opiskelijakolleegamme tekivät siis tutkimuksen ylemmän ammattikorkeakoulun tunnettavuudesta. Tuloksista on pääteltävissä, että kyselyyn vastaajat kyllä tietävät mikä tutkinto on ja mitä muita tutkintoja se vastaa. Toisaalta suurin osa vastaajista oli löytänyt kyselyn facebookin kautta, jossa myös on jaettu tätä blogia, joten mitään suuria johtopäätöksiä ei tutkinnon tunnettavuudesta voi tämän perusteella tehdä. Toivottavasti tämä blogi on vaikuttanut osaltaan siihen, että vastaajat tuntevat tutkinnon noin hyvin.

Kyselystä selvisi myös, että suurin osa vastaajista arvioi työnantajan suhtautumisen tutkintoon olevan ei niin hyvää muttei huonoakaan. Itse uskon, että työnantajat suhtautuisivat tutkintoon myönteisemmin, mikäli he ymmärtäisivät mikä se on ja kuinka se nivoutuu yhteen työelämän kanssa. Työelämä on myös vahvasti mukana tutkinnon kehittämisessä.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet vastaajat kertovat tutkinnon avanneen uusia uramahdollisuuksia lähinnä siten, että voi hakea vaativampia ylempää korkeakoulutkintoa edellyttäviä työpaikkoja. Nykyisen työn palkkaukseen tutkinnon suorittaminen harvoin vaikuttaa. Tämä on varmasti totta, mutta varmaan useammilla koulutuksen hakeutuvilla onkin enempi uralla eteneminen mielessä kuin paremman palkan saaminen koulutuksen suorittamista edeltäneessä työssä.

Yhteenvedon tutkimuksen muistakin tuloksista löydät siis täältä.

Sanna K tulosten äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti