keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ymmärtääkö työnantajat?


Netistä löytyy paljon menestystarinoita, kuinka ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen vei uudelle uralle. Yleensähän ylempi ammattikorkeakoulututkinto suoritetaan työn ohessa, mutta muuttuuko työtehtävät vaativimmaksi tai palkka suuremmaksi tutkinnon suorittamisen jälkeen? Tätä ovat pohtineet mm. Rantanen, Isopahkala-Bouret ja Järveläinen tutkimuksessaan Ylempi ammattikorkeakoulututkinto työelämän näkökulmasta.

Tässä muutama mielenkiintoinen fakta poimittuna edellä mainitusta tutkimuksesta:
  • 94 % työantajista oli sitä mieltä, että työtehtävät vaativat jatkuvaa kouluttautumista
  • 23 % arvioi, että tutkinnon suorittaminen vaikuttaa työntekijän palkkaan
  •  34 % arvioi, että tutkinnon suorittaminen vaikuttaa työntekijän työtehtäviin
  •  54 % arvioi että maisterin ja ylemmän amk-tutkinnon suorittaneiden työtehtävät ja palkat eroavat toisistaan.

Työelämälähtöiselle koulutukselle siis tuntuisi olevan tarvetta. Tutkimuksen mukaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen ei suoraan johda haastavimpiin tehtäviin tai parempaan palkkaan. Käytännössä tutkinnon suorittaneet kuitenkin pääsevät usein vaativimpiin tehtäviin, mutta eivät samoihin tehtäviin eivätkä samoihin palkkoihin kuin maisterit. Tradenomi (ylempi amk) ja maisteri ovat kuitenkin tutkintoina samanarvoisia.  Kuinka saisimme ylemmän amk-tutkinnon arvostuksen nousuun?

Kirjoittaja Sanna K., valtion virkamies joka haluaa kehittää itseään ja organisaatiotaan YAMK-tutkinnon avulla.Opiskelee HAMKissa Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelmassa.

2 kommenttia:

  1. Itse olen yrittäjä ja arvostan sitä, että henkilöllä on työkokemusta sekä koulutus on työelämälähtöistä eikä mitään kirjoista opittua teoriaa.

    VastaaPoista
  2. Miksi vain 23 % arvioi, että tutkinnon suorittaminen vaikuttaa työntekijän palkkaan?

    VastaaPoista