tiistai 18. syyskuuta 2012

Mistä näitä ohjelmia oikein tulee...???

Niinpähän minäkin nukuin ruususen unta vielä muutama viikko sitten. Luulin olevani oikein sosiaalinen ihminen, kun roikun Facebookissa ja olenpahan luonut jonkinlaisen profiilin LinkedIn:in sekä käynyt joskus elämässäsi Skypessä ja Twitterissä. Ja mitä vielä!

Orientaatiojaksolla sain vasta käsityksen siitä, että onhan sitä paljon muutakin tarjolla. En ollut perehtynyt ollenkaan Googlen mahtaviin palveluihin, kuten Google Docs, Google Sites jne. joita ilman ei taitaisi tästä opiskelusta etäryhmätyönä tulla yhtikäs mitään. Nyt kun niitä on oppinut käyttämään ja huomaamaan niiden kätevyyden, janoaa aina vaan lisää oppia niistä.

Mites sitten Dropbox, Yammer, Diigo, Plaxo, Tweetdeck jne. jne.? Koskahan niitä ehtisi opiskella? Tämä some tai onko se nyt sitten "yhteisöllinen media", muuttuu sitä tahtia, että mitenhän sitä perässä pysyy. Luin juuri kirjaa, joka oli kirjoitettu vuonna 2010 ja siinä kerrottiin Google Wave:sta, joka on jo menneen talven lumia...(siis ei se Nokian tuote).

Siinähän se ongelma tuleekin, että millä ajalla näihin kaikkiin ehtii perehtymään. Ja kun sille antaa pikkusormen, se vie koko käden eli mitä enemmän oppii, sitä enemmän näihin eri ohjelmiin hurahtaa.

Sitä tulee aina lapsille murmutettua koneella olemisesta ja kukahan se tässä perheessä nyt on se, joka istuu aina koneella??? Täytyisi äidinkin muistaa, että koneella voi tehdä kaikkea hyödyllistäkin....

Tiistain kirjoitusvuorossa 
-Tessa-

2 kommenttia:

  1. Täältä voi hieman katsoa listaa näistä eri ohjelmista ja saada käsitystä paljonko niitä oikein on tarjolla:

    https://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=19497061

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa mielenkiintoiselta. Voisi itsekin joskus kokeilla.

    VastaaPoista